Tipsbladet har flere AC Horsens-talenter på sæsonens hold

11.08.2023 07:00

Tre spillere er på sæsonens U19-hold og målmand Oliver Bjerregaard er på sæsonens U17-hold.

Udviklingen på Akademiet har været positiv gennem en længere årrække, og AC Horsens er rangeret som den 12. bedste klub inden for talentudvikling i Danmark.

Med hjælp fra WyScout har Tipsbladet set nærmere på sæsonen i U17 Ligaen og U19 Ligaen, hvor de allerbedste talenter er repræsenteret, og det er god læsning, hvis man har de gule briller på.

Andreas Hermansen, Luca Ørsted og Jashar Beluli er alle på sæsonens hold i U19 Ligaen for den forgangne sæson, mens Oliver Bjerregaard napper målmandsposten på sæsonens hold i U17 Ligaen.

- Det tager vi og spillerne som et skulderklap for den gode udvikling de og vi som klub har været igennem og fortsat bygget videre på. Generelt kan vi konstatere, at vi på holdniveau har taget fine skridt i forhold til udtryk og spillestil. Vi er fremadrettede, aggressive, målsøgende, villige til at løbe ekstra meter, løber mange sprintmeter og vinder mange dueller, siger Head of Coaching Claus Troelsen og fortsætter:

- Sæsonen har været lidt op og ned på resultatsiden. U19 gjorde det usædvanligt flot og leverede det bedste resultat nogensinde for os i U19 Ligaen. U17 skabte ikke de samme gode resultater, men de sendte mange spillere op på U19 og brugte mange fra U15, så det blev en sammenbragt gruppe. Alt i alt har det været okay, men vi forventer mere af det kommende U17-hold, der ser skarpt ud, og de får i denne sæson gavn af, at mange af U15-spillerne allerede har spillet mange U17-kampe, lyder det fra Claus Troelsen.

Det var forventet, at U19 ville miste lidt momentum i forhold til sidste sæsons trup, men de ser virkelig gode ud, og der er benhård konkurrence i truppen – ikke mindst med den nylige tilgang af Zanar Ibrahim Hussein. Det ser også lovende ud for U14 og U15, der træner brudstykker af spillestilen, og de har dygtige topspillere. Det yngste AC Horsens-hold – U13 – skal lære, hvad det vil sige at være et AC Horsens-hold, men det ser også lovende ud med den største volumen nogensinde.

- Alt i alt glæder jeg mig meget til denne sæson, for vi vil opleve, at vi har rykket os i forhold til at være konkurrencedygtige, og vi skal blive ved med at levere spillere til førsteholdstruppen generelt og til træningspas med førsteholdstruppen. Porteføljen er der, og spillere som blandt andre Mathias Frederiksen, Frederik Roslyng og Hjalte Toftegaard gør det virkelig godt, siger Claus Troelsen.

Det springer i øjnene, at AC Horsens har en målmand med på sæsonens hold for både U17 og U19.

- Oliver Bach Sørensen er en fremragende træner for målmændene på Akademiet, og de har virkelig en god gruppe, hvor der bliver arbejdet hårdt. Det er i særdeleshed Andreas Hermansen, der stikker ud som et helt unikt talent, og han er også blevet en permanent del af førsteholdstruppen. Vi har også Oliver Bjerregaard, der gør det rigtig godt samt William Riisberg Hansen, der er førsteårs U17-spiller og ikke mindst Mathias Hørdum, så de næste gode målmand er på vej. Historisk set har vi produceret mange gode målmænd i AC Horsens med Frederik Rønnow som den lysende stjerne, men det er også værd at nævne Marcus Bobjerg, Aleksandar Stankovic og Can Dursun, slutter Claus Troelsen.

Klik her for at se sæsonens hold i U17 Ligaen.

Klik her for at se sæsonens hold i U19 Ligaen.

Herunder er i rækkefølge: Andreas Hermansen, Luca Ørsted, Jashar Beluli og Oliver Bjerregaard.