Status fra Martin Retov

11.10.2024 06:51

AC Horsens’ cheftræner benytter landskampspausen til at gøre status efter den første tid som cheftræner i AC Horsens.

Cirka tre en halv måned er der gået, siden Martin Retov samlede AC Horsens’ spillere til sæsonens første træningspas, og så sent som i lørdags førte han sine spillere til en 2-1 sejr i Fredericia.

NordicBet Ligaen ligger stille i den kommende weekend, for det danske landshold skal møde Spanien og Schweiz lørdag og tirsdag, og det er først den 20. oktober, ”de gule” skal i aktion igen, når Hvidovre IF kommer på besøg.

Martin Retov giver her en kort status 12 kampe inde i sæsonen:

- Isoleret set synes jeg, det har været fint. Man skal skille det lidt mellem de første syv og de seneste fem kampe, for der var et åbent transfervindue med meget aktivitet i de første syv runder. Det var en form for overlevelse i henhold til at få point og skabe noget nyt, og følelsen har været helt anderledes for spillerne og os i trænerstaben, efter vinduet er lukket. Nu har vi en gruppe at arbejde med, og alle har den samme dagsorden. Ingen vil væk, og der kommer ikke flere nye spillere ind, så vi kan fokusere på præstationerne på træningsbanen og overføre tingene til kampene. Det er meget anderledes og mere balanceret, siger Martin Retov.

Det er tydeligt at se en udvikling på holdet, og man er godt på vej i AC Horsens, uden at man på nogen måde er i mål.

- Vi er nået et lille stykke i forhold til at arbejde med nogle positioner i holdet og forskellige taktiske greb. Relationerne mellem spillerne kan man altid forbedre, og det er en ongoing proces. Men vi er afgjort blevet styrket over de seneste fire-fem kampe, så jeg er fortrøstningsfuld og ser gode tider forude, lyder det fra Retov, der kræver hårdt arbejde af sine spillere.

- Tiden arbejder for os, og vi bliver forhåbentlig kun bedre. Det tror vi på, men der er ingenting, der kommer af sig selv, og vi skal knokle hver eneste dag på træningsbanen for at finde relationer, skærpe måden at spille på og blive taktisk bedre. Jeg tror på, at vi bliver bedre og bedre hen over sæsonen, men kun hvis vi knokler for det, understreger Martin Retov.

Landskampspausen giver et par ekstra fridage til trænere og spillere, og den skal bruges fornuftigt.

Der er to scenarier. De første tre-fire dage har vi arbejdet på at skærpe fysikken, så drengene har løbet. Derudover vi har haft en Future Cup-kamp mod FC Midtjylland, hvor mange spillede fuld tid. Så kommer der et par dages hvile, hvor de kan suge luft ind og være sammen med familie og venner, så der kommer lidt ro på, og på mandag begynder forberedelserne til kampen mod Hvidovre. Det bliver en helt almindelige fodbolduge, hvis man kan sige det sådan, forklarer Retov.

Foto: Fodboldidioterne

Klik her for at købe billet til hjemmekampen mod Hvidovre den 20. oktober.