AC Horsens henter ugandisk toptalent

18.01.2024 09:16

Rogers Mugisha skifter med øjeblikkelig virkning på en kontrakt frem til sommeren 2026.

AC Horsens er i gang med et spændende transfervindue, og indtil videre har klubben tilknyttet Julius Madsen, Manny Perez og Simon Becher, mens det også er blevet til en vigtig kontraktforlængelse med Matej Delac.

AC Horsens har hentet endnu en spændende spiller til truppen, og det drejer sig om den 20-årige kantspiller Rogers Mugisha.

Det er en spiller med et kæmpe potentiale, for Mugisha fik trods sin unge alder debut for Ugandas A-landshold i efteråret mod Mali, og han har også været udtaget til U17- og U20-landsholdet. Han markerede sig så stærkt under U20 AFCON i 2023, at han blev udtaget til turneringens hold (bedste 11 spillere).

Han kommer fra klubben Gor Mahia, der er regerende mesterhold i Kenya, og klubben blander sig også i toppen i denne sæson, hvilket har været med Rogers Mugisha som en af nøglespillerne.

- Vi henter en talentfuld spiller, der er hurtig, teknisk dygtig og uforudsigelig med en bred vifte af finter og tricks, og der er ingen tvivl om Mugishas kvaliteter, men han skal selvfølgelig som ung spiller vænne sig til forholdene i europæisk fodbold, og han skal finde sig til rette uden for banen. Der har vi et godt setup, der kan hjælpe ham, og jeg er ikke i tvivl om, at han kommer til at blomstre på banen, når han har været igennem en tilvænningsperiode, siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen.