AC Horsens styrker transitionen med ansættelse af tidligere landstræner

13.01.2024 06:59

Mattar M'Boge kommer blandt andet med erfaring fra MLS, USL og afrikanske landshold, og han bliver en klar styrkelse af et i forvejen godt setup på det gule akademi.

For kort tid siden kunne AC Horsens offentliggøre nye roller på Akademiet og omkring førsteholdstruppen til Martin Bloch, Claus Troelsen og Janus Drachmann for blandt andet at styrke transitionen fra Akademiet til førsteholdet, og nu tager klubben endnu et stort skridt mod at gøre transitionsfasen endnu bedre.

AC Horsens har nemlig ansat Mattar M'Boge som transitionstræner, og han kommer til Langmarksvej med stærke personlige og trænerfaglige kvaliteter.

Mattar M'Boge har været tilknyttet MLS-klubben DC Uniteds U19-hold og har været assistenttræner for Loudoun United i USL Championship.

Han har en desuden en fortid som assistenttræner og cheftræner for ungdomslandshold i Nigeria og Gambia.

Han har som landstræner opnået store ting og vundet trofæer med Gambias U20-landshold, og han har blandt andet været med til at udvikle spillere som Bubacarr Sanneh, James Gomez og Alagie Saine.

- Vi er rigtig glade for, at vi har formået at tiltrække en kapacitet som Mattar M'Boge, for det er en klar styrkelse af Akademiet og transitionsdelen, og det er ingen hemmelighed, at han har haft flere muligheder end AC Horsens. Han har stor erfaring med at arbejde med unge, dedikerede fodboldspillere, så han bliver en ekstra og vigtig ressource for både Akademiet og staben omkring førsteholdet, og han får en stor rolle i forhold til transition i samarbejde med Claus Troelsen og Janus Drachmann, siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen.

Mattar M'Boge glæder sig til at blive en del af AC Horsens.

- Alle ved, at fodbolden er i fremgang i USA, men det var en ”no-brainer” for mig, da AC Horsens fremlagde projektet, for klubben har et stort potentiale, og jeg fik et rigtig godt indtryk af AC Horsens, da jeg besøgte klubben i 2017. Der venter en stor opgave i forhold til at sikre oprykning til Superligaen, men det glæder jeg mig kun til, for jeg elsker presset, og jeg tror meget på projektet, siger Mattar M'Boge og fortsætter:

- Som træner lever jeg for at udvikle spillere og give dem de bedste forudsætninger for at nå deres mål, og intet gør mig gladere end at se dem på højeste niveau. Generelt vil jeg spillere og folk i al almindelighed det bedste, og jeg kan godt lide hårdt og intenst arbejde, slutter Mattar M’Boge.

Ansættelsen af Mattar M’Boge er endnu et stort skridt på vejen mod at forstærke klubben, og vinduet er ikke lukket endnu. Der arbejdes videre på at forstærke klubben.