Nye roller på Akademiet og omkring førsteholdstruppen

08.01.2024 08:59

Martin Bloch, Claus Troelsen og Janus Drachmann kan se frem til nye ansvarsområder.

Torsdag den 4. januar 2024 mødte AC Horsens’ spillere, trænere og ledere ind til årets første træningspas på Langmarksvej, og opstarten er således i fuld gang.

Fremadrettet bliver der ændret i setuppet omkring førsteholdet, og spillerne vil komme til at se mere til Claus Troelsen, der bliver en fast del af staben som assistenttræner og transitionstræner. Claus Troelsen har i sin aktive karriere spillet 23 kampe og scoret otte mål for AC Horsens, og han blev efterfølgende cheftræner for klubbens U17-hold fra 2006-2009, inden han stod i spidsen for U19-mandskabet fra 2009-2015. Herefter blev han cheftræner for Middelfart og var efterfølgende U19-cheftræner for Vejle Boldklubs ligahold, inden han returnerede som talentchef den 1. januar 2018, og han har siden bestredet poster som transitionstræner, Head of Coaching og akademichef.

Martin Bloch blev talentchef i AC Horsens mandag den 28. august 2023, og han skal fremadrettet kombinere rollen som talentchef og Head of Coaching. Martin Bloch er et særdeles velkendt navn indenfor talentudvikling i Danmark, og han har blandt andet været trænerudvikler hos DBU. Han har den højeste trænerlicens i form af UEFA Pro-licens, og han har senest været ansat som Head of Coaching og transitionstræner i AGF. Han har desuden arbejdet for DBU i en lang årrække, hvor han har bestredet poster som Talenttræner og sportslig ansvarlig for U10-U15 og assistenttræner for U16-U19 og træner for U17-herrelandsholdet.

Janus Drachmann indstillede karrieren som professionel fodboldspiller i sommeren 2023, og han har siden været tilknyttet staben som assistent omkring førsteholdet. Fremadrettet bliver Janus Drachmann assisterende transitionstræner og ansvarlig for individuel træning på Akademiet, og dermed får både førsteholdsspillere og akademispillere gavn af hans personlige og fodboldfaglige kvaliteter. Janus Drachmann har prøvet meget på egen krop, hvilket 251 kampe for AC Horsens vidner om, og derudover har han repræsenteret SønderjyskE, FC Midtjylland og OB. Janus Drachmann er godt i gang med T-træner uddannelsen.

Ændringerne i organisationen er foretaget for at skabe en endnu tættere sammenhæng mellem Akademiet og førsteholdet.

- Vi har en klar ambition om at få flere akademispillere igennem til førsteholdstruppen, så endnu flere af vores egenudviklede spillere som fx Hjalte Toftegaard får et gennembrud i den gule trøje, og det kræver blandet andet endnu større fokus på transitionen fra Akademiet til førsteholdet. Med den her rokering får vi et endnu stærkere setup for vores talentudvikling, og det er til gavn for både Akademiet og førsteholdstruppen, siger Kristian Nielsen.