Nyt AC Horsens-tiltag skaber bedre forudsætninger for integration

12.01.2024 10:04

”De gule” har etableret afdelingen players care department, der skal gøre det nemmere for unge danske og unge udenlandske spillere at blive integreret i Horsens.

AC Horsens arbejder hele tiden på at blive skarpere på og uden for banen, og nu har klubben etableret en afdeling med foreløbig to medarbejdere, der skal tage hånd om unge danske og unge udenlandske spillere.

Maria Zeberg er i det nye år blevet ansat som caretaker, og hun skal koordinere, at der bliver taget hånd om de ting, unge danske og unge udenlandske spillere skal have hjælp til for at blive integrereret.

Det kan fx være, at spillerne skal have hjælp til at oprette en bankkonto, en hånd til indkøb eller aftale en tid til tandlægebesøg, og der er generelt mange ting, man som ny, ung spiller skal forholde sig til.

Hun har en mangeårig baggrund i sundhedssektoren og har været aktiv i foreninger gennem rigtig mange år. I øjeblikket er hun blandt andet koordinator i Gym Horsens.

- Det er attraktivt for mig at blive caretaker, fordi det ligger naturligt for mig med mit omsorgsgen, og det er spændende at være med til at udvikle en ny afdeling i AC Horsens, hvor jeg kan være med til at forme min egen stilling og den nye afdeling, siger Maria Zeberg.

Hun kommer til at udgøre players care department sammen med Kim Lund Jensen, der fra årsskiftet er blevet ansat på fuld tid som facility manager.

Tidligere har han været ansat på deltid, og hans ”ansættelse” går faktisk tilbage til juni 2015, hvor han for første gang afløste Tom Aagren som ACHibald, og han overtog permanent tjansen som maskot den 17. februar 2019. Sideløbende har han været ambassadør for AC Horsens fra 2018-2022.

Kim Lund Jensen har blandt andet ansvaret for at gøre lejligheder til spillerne klar til indflytning, og han løser mange andre praktiske ting. Det er også ham, de unge mennesker kan tage fat i, hvis de har brug for transport, og han sørger også for, at nye spillere lærer byen og området at kende.

- Det er spændende at være en del af, og det er rart for mig, at jeg nu udelukkende kan koncentrere mig om at arbejde for AC Horsens, hvor jeg føler mig som en del af en familie, siger Kim Lund Jensen.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen glæder sig over, at klubben tager et stort og positivt skridt i retning mod bedre integration.

- Det har været et stort ønske fra vores side at styrke integrationsdelen i klubben, og vi er glade for, at vi nu har fået etableret en afdeling bestående af så kompetente medarbejdere som Maria og Kim. Vi arbejder på at tilknytte flere ressourcer til afdelingen, så vi kommer til at stå endnu stærkere på området, når vi byder nye spillere velkommen, siger Kristian Nielsen og fortsætter:

- Det er vigtigt for os at støtte unge spillere uden for banen og skabe de bedst mulige rammer for dem, så de kan præstere bedst muligt på banen, og det er også en del af forklaringen på, at teenagere som Frederik Roslyng og Hjalte Toftegaard allerede har fået debut på førsteholdet og har gjort det rigtig godt, lyder det fra Kristian Nielsen.