Status på transfervinduet: AC Horsens følger strategien

21.01.2024 16:02

Missionen for transfervinduet var klar fra dag ét: Truppen skal forstærkes, og gennemsnitsalderen skal ned. Begge dele er lykkes.

AC Horsens åbnede transfervinduet i begyndelsen af året med en klar ambition om at forstærke truppen med etablerede spillere, der kunne gå direkte ind og bidrage fra dag ét og unge, talentfulde spillere, der har potentiale til at blive nøglespillere på den lidt længere bane, og som nok skal bruge lidt længere tid på at tilpasse sig en fuldtidsprofessionel tilværelse i AC Horsens.

Indtil videre har AC Horsens budt velkommen til Julius Madsen, Manny Perez, Simon Becher og Rogers Mugisha.

Der er også kommet vigtige kontraktforlængelser i hus, og det er glædeligt, at Matej Delac og Hjalte Toftegaard har forlænget deres kontrakter.

Matej Delac valgte kort før jul at forlænge sin kontrakt frem til sommeren 2027, og den 31-årige målmand har en stor rolle på og uden for banen efter fem et halvt år i klubben.

- I forbindelse med min kontraktforlængelse havde jeg en god dialog med klubben om de ændringer, der ville ske, og planen var både at forstærke og forynge truppen, og jeg er her for at bidrage. Det er altid godt med unge, sultne spillere, og det er både Julius Madsen, Frederik Roslyng og Hjalte Toftegaard gode eksempler på. Jeg støttede James Gomez hele vejen fra hans første reserveholdskamp og til den dag, han blev solgt til Sparta Prag, og jeg følte næsten, at det var mig, der blev solgt, for så glad var jeg på hans vegne. Jeg hjælper gerne de unge spillere på vej, sørger for at de har det godt og kan håndtere presset, siger Matej Delac.

Det betyder meget for ham, at nye spillere hurtigt bliver en del af klubben og fællesskabet, og Manny Perez var knap ankommet til Nordstern Arena Horsens, før Matej tog ham med ud at spise.

- Det er en del af mit job at sikre, at vi har det godt sammen, og jeg har selv spillet i forskellige lande med forskellige kulturer, så jeg hjælper så godt, jeg kan. Det er altid svært at skifte til et nyt land, så jeg tog Manny med ud at spise for at lære ham bedre at kende og for at vise, at han kan regne med mig, forklarer Matej Delac.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen gør status på transfervinduet med et smil på læben, for der er på kort tid sket meget på og uden for banen.

- Vi har formået at bringe kvalitet ind i truppen, og nogen kan hjælpe os allerede fra den første dag, mens andre har brug for en tilvænningsperiode, men fælles for dem alle er, at de bliver en gevinst for os. Det var et af vores mål at nedbringe gennemsnitsalderen i truppen, og det er vi lykkes med, men vi har stadig en stamme af rutinerede folk som Matej Delac, Søren Reese, Oliver Stanisic og Alexander Ludwig, der giver truppen en rutineret rygrad. Vinduet er fortsat åbent, og vi er ikke færdige med at hente spillere endnu, siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen og fortsætter:

- Derudover glæder vi os over, at vores akademi aldrig har været bedre kørende, og vi forventer en del spilletid til vores akademispillere hen over foråret. Indtil videre har en håndfuld akademispillere trænet med her i opstarten, og de har alle gjort en rigtig god figur, så det lover godt for fremtiden. Både Hjalte Toftegaard og Frederik Roslyng fik spilletid i slutningen af efteråret, og vi fortsætter med at prioritere Akademiet, så vi kan skabe flere succeshistorier, lyder det fra Kristian Nielsen.

Uden for banen har AC Horsens taget store skridt i forhold til at integrere unge danske og udenlandske spillere med afdelingen players care department, hvor unge spillere får hjælp til indkøb, tandlægebesøg, oprettelser af bankkonto, besøg hos Borgerservice, transport og andre ting, der kan fylde meget i hverdagen, når man bare gerne vil spille fodbold, og der er fokus på integrationen til dansk kultur.

Derudover har AC Horsens hentet en trænerkapacitet i Mattar M’Boge, der allerede er kommet godt fra land på Akademiet, og han bliver en klar gevinst for den vigtige transitionsdel.

- Vi kan mærke, at vi også tager store skridt uden for banen, og det er en kæmpe fordel for os, at vi er klar til at tage hånd om de unge spillere, når de bliver en del af AC Horsens, for så kan de koncentrere sig om at spille fodbold, siger Kristian Nielsen.