Klar fremgang for Akademiet: Vi jagter 4 stjerner

07.03.2024 07:09

Der er høje ambitioner med talentudviklingen i AC Horsens, og fremgangen på mange parametre udmønter sig forhåbentlig i 4 stjerner ved licenstildelingen til foråret.

For knap to år siden blev DBU’s licenstildeling for første gang tildelt for en toårig periode, og AC Horsens blev rangeret som den 12. bedste klub inden for talentudvikling i Danmark.

På det tidspunkt havde Akademiet været inde i en rivende udvikling gennem en årrække, og der er bestemt ikke blevet skruet ned for hverken tempoet eller ambitionerne på Langmarksvej, for der bliver fortsat taget store skridt til gavn for talentudviklingen.

 

Organisatoriske opgraderinger

AC Horsens har gennem mange år bygget på sten for sten, og den filosofi arbejder klubben stadig efter. Der sigtes efter 16 ansættelser på Akademiet -10 på fuld tid og 12 på halv tid. Det inkluderer blandt andet, at Martin Bloch er blevet ansat som akademichef på fuld tid, og der ansættes snart en Head of Coaching på fuld tid.

Claus Troelsen er blevet tilknyttet førsteholdet som assistenttræner, men han er fortsat transitionstræner på halv tid, Janus Drachmann er ansat som assisterende transitionstræner og individuel træner for U17-U19 i en fuldtidsstilling, og Sean McColl er blevet fysisk træner på fuld tid på Akademiet.

 

Investering i trænere

Alle cheftrænere fra U15-U19 er på fuldtid, og alle assistenttrænere fra U14-U19 er på halvtid.

- Vi er faktisk også i mål med at opgradere U14-cheftrænerstillingen til fuld tid, vores U13-cheftræner er på halv tid, og vi arbejder desuden på at ansætte to børneudviklingstrænere. Det er enormt glædeligt, at bestyrelsen i den grad prioriterer at tilføre ressourcer til Akademiet, så vi kan tage så markante skridt, og vi er på vej med andre tiltag, der vil skærpe talentudviklingen. Vi har blandt andet konkrete planer om at optimere rammer, faciliteter og infrastruktur på Akademiet i indeværende år, så vi skaber bedre forhold for trænere, ledere, fysioterapeuter og styrketræning, siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen.

I AC Horsens er der stor fokus på individuel udvikling i dagligdagen, så der er flere trænere på banen omkring de bedste spillere, og der er stor fokus på transitionsfasen og kvaliteten af den fysiske træning. Opgraderingen af Talent ID er også et stort fokuspunkt, og der vil blive tilført flere ressourcer ude i samarbejdsklubberne, så de gode børnemiljøer bliver endnu bedre.

 

Samarbejde med uddannelse

AC Horsens har gennem flere år haft et fantastisk samarbejde med Langmarkskolen og de videregående uddannelser, hvilket giver de unge mennesker mulighed for at træne om morgenen og formiddagen, hvilket er et setup, de færreste klubber kan matche.

- Alt i alt er der sket rigtig mange forbedringer for talentudviklingen i AC Horsens, og vi mener i al beskedenhed, at vi lever op til alle objektive kriterier for at nå 4 stjerner, siger Kristian Nielsen.