Sainey S. M’Boge fuldender players care department

05.03.2024 12:44

Kim Lund Jensen, Maria Zeberg og Sainey S. M’Boge bliver trekløveret, der i players care department skal gøre det nemmere for unge danske og udenlandske spillere at blive integreret i Horsens.

Den 12. januar 2024 kunne AC Horsens løfte sløret for, at klubben havde etableret afdelingen players care department, der skal tage hånd om unge danske og udenlandske spillere, så de kan koncentrere sig om at spille fodbold.

På daværende tidspunkt var det Kim Lund Jensen og Maria Zeberg, der udgjorde afdelingen, der blandt andet hjælper med at oprette en bankkonto, giver en hånd til indkøb, aftaler en tid til tandlægebesøg eller sørger for, at lejligheden er klar til indflytning.

Nu har de to så fået selskab af Sainey S. M’Boge, der trods sin unge alder har stor erfaring i fodboldverdenen, og hun er allerede ved at være godt inde i opgaverne.

Sainey S. M’Boge kender selv alt til, hvad god integration betyder, for hun har selv spillet fodbold på højt niveau. Hun var holdets yngste spiller og viceanfører for Gambias U17-hold til VM i 2012 og scorede endda et mål fra sin position som kantspiller.

Hun har også slået sit navn fast uden for banen ved at løse forskellige opgaver for FIFA siden 2015 for at fremme kvindefodbolden og forbedre vilkårene for drenge og piger. Hun har været tilknyttet gambiske klubber og flere af landsholdene – blandt andet herrernes U20-landshold, da hendes mand Mattar M’Boge var landstræner. Hun har desuden sit eget akademi for kvindelige fodboldspillere i Gambia.

- Jeg har erfaring fra fodboldverdenen og har prøvet mange ting på egen krop, så jeg ved, hvad spillerne har brug for i forhold til at kunne præstere. Vi skal sørge for gode rammer og guide dem, så de kan yde deres bedste, og vi skal stille krav til den enkelte spiller. Mennesker er forskellige, men vi skal løfte dem alle sammen, så de og vi som klub kan opnå succes. Jeg glæder mig til at arbejde videre og har allerede fået et rigtig godt indtryk af AC Horsens, hvor der er dejlige mennesker og et godt miljø. Mit slogan er ”despite all obstacles”, og det betyder, at man fortsætter med at kæmpe, uanset hvad man møder, siger Sainey S. M’Boge.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen glæder sig over, at players care department nu er fuldstændig etableret med tre dygtige medarbejdere.

- Vi er meget glade for, at vi har etableret en ny afdeling, der via ressourcer og støtte kan hjælpe spillerne med at falde til i klubben og byen, så de kan præstere bedst muligt på banen. Kim og Maria er allerede kommet godt i gang, og de bliver nu suppleret af Sainey, der med sin erfaring og ekspertise skal hjælpe vores unge spillere, siger Kristian Nielsen.