AC Horsens henter ungdomsudviklingstræner i Aarhus

24.04.2024 12:50

Jacob Leth afløser Kristian Høeg-Petersen, der er blevet Head of Coaching.

AC Horsens har opgraderet på en række områder inden for klubbens talentudvikling gennem de seneste måneder, og nu tager ”de gule” endnu et positivt skridt med ansættelsen af Jacob Leth, der kommer til Langmarksvej med en stærk teoretisk og praktisk baggrund.

Han bliver AC Horsens’ nye ungdomsudviklingstræner fra den 1. juli 2024, og han skifter fra VSK Aarhus, hvor han er talentchef og Head of Coaching.

Ansættelsen af Jacob Leth betyder blandt andet, at rollerne på ledelsesplan nu bliver fordelt på flere enkeltpersoner på Akademiet, og akademichef Martin Bloch glæder sig over endnu en positiv ansættelse, der vil skærpe talentudviklingen.

- Vi er glade for, at vi i dag kan offentliggøre Jakob som vores nye fuldtidsansatte ungdomsudviklingstræner – en vigtig rolle som vi prioriterer meget højt på Akademiet. På Akademiet har vi store ambitioner og vil meget gerne skabe et miljø, som er tillokkende for dygtige talentudviklere – som ønsker at bidrage i et stærkt fodboldfagligt miljø – det er ansættelsen af Jakob et godt bevis på, siger Martin Bloch.

Jacob Leth kommer til Akademiet med en stærk profil – de sidste fire år som talentchef i VSK Aarhus - hvor han via målrettet arbejde flot har løftet klubben ind i DBU’s licenssystem. Med sin kandidat i Idræt og speciale indenfor talentudvikling og læringsmiljøer kommer han til at bidrage markant i det midterste alderssegment (U13-U14).

- Med sin ledelseserfaring og strukturelle tilgang bliver Jakob en nøgleperson - også i vores store ambition omkring den individuelle udvikling, hvor han får stort ansvar omkring spillernes udviklingsplaner og disses gennemsigtighed/synlighed ude på træningsbanen. Samtidig bliver han et naturligt bindeled ned til børnefodbolden, hvor han også besidder stor erfaring. Ligesom vores øvrige ansættelser indeholder Jakob nogle menneskelige kvaliteter og en ihærdighed, som matcher vores kerneværdier blandt alle vores talentudviklere/specialister på akademiet, lyder det fra Martin Bloch.

34-årige Jacob Leth glæder sig til at blive en del af talentudviklingen på Langmarksvej.

- Jeg synes, der sker spændende ting i AC Horsens, hvor talentsetuppet har rykket sig helt vildt, og det er fedt, at der bliver lagt så mange kræfter i talentudviklingen. Jeg kommer blandt andet til at bidrage med teoretisk viden, evidensbaseret viden og struktur, og så har jeg stor erfaring med individuel træning, der i forvejen er et stort fokuspunkt i AC Horsens, siger Jacob Leth.