AC Horsens kan igen præsentere millionoverskud

29.03.2024 11:00

Årets resultat lyder på knap fire millioner kroner og anses som tilfredsstillende og forventet.

AC Horsens har netop præsenteret regnskabet for 2023, og det viser et overskud på knap fire millioner kroner.

Herunder er der uddrag fra ledelsesberetningen:

Økonomisk udvikling

Årets økonomiske resultat er tilfredsstillende og som forventet. AC Horsens er som fodboldklub meget afhængig af sine sportslige resultater. En nedrykning som vi oplevede i sæsonen vil på trods af faldskærmmidler og andre ting altid koste på økonomien.

I en fodboldklub som AC Horsens, vil de sportslige resultater altid have stor betydning for vurderingen af et regnskabsår.

Konkurrencesituationen i Danmark er voldsom, og i AC Horsens var vi meget bevidste om, hvad der skulle til for at skabe et mere modstandsdygtigt superligahold. Reelt handler det om ressourcer og dermed om penge.

Vi må erkende, at 2022 og 2023 viste både vores styrker og vores svagheder. Det har været en afgørende forudsætning for os, at der skulle være balance i økonomien, hvilket i perioder kunne give udfordringer i forhold til det sportslige.

Det er et mantra i klubben, at vi skal udvikle os langsigtet økonomisk, hvorfor vi altid vil arbejde efter langsigtet balance i driften. Vi er således i klubben generelt meget stolte af de sportslige resultater, som vi har opnået i de seneste år, når man ser på de rammer, som vi har haft til vores rådighed. Vi erkendte dog også, at vi skulle have flere midler til at investere i holdet og i akademiet, hvis vi skulle udvikle vores forretning på en højere hylde.

Vi er samtidig meget bevidste om, at det også har skabt en helt naturlig forventning fra omverdenen og ikke mindst os selv. Vi havde derfor en klar forudsætning om en hurtig tilbagevenden til superligaen. En forudsætning som vi i 2023/2024 sæsonen allerede nu kan se, at vi umuligt kan nå, da indeværende sæson desværre har været skuffende på flere parametre.

Som klub har vi et ansvar både overfor de kortsigtede sportslige ambitioner, men også overfor hvordan vi langsigtet forvalter ejernes penge. I den sidste ende drejer det sig dog om, at vi skal skabe et sportsligt og økonomisk bæredygtigt projekt i AC Horsens.

Det var vores vurdering, at det krævede midler udefra. Vi valgte derfor at takke ja, da muligheden med Carlisle Capital bød sig. De havde mange af de samme værdier som os - og de var klar til at investere i en fremtid for AC Horsens på et højere niveau både sportsligt og økonomisk.

Sportslig udvikling

På vores bedste hold har vi desværre haft et meget utilfredsstillende år sportsligt. Dette har medført en lang række ændringer i og omkring holdet. Vi forventer, at den markante foryngelse af holdet vil give markant forbedringer de kommende år. Da vi ikke var tilfredse med udviklingen, var det nødvendigt at gennemføre nogle forandringer, og det har desværre haft konsekvenser for nogle.

Hvor vores ungdomshold betalte dyre lærepenge de første år i den bedste række, så klarer holdene sig lige nu meget fornuftigt, og vi vil også de kommende år investere massivt i vores eget akademi, da vi tror på, at egenudviklede spillere er en del af løsningen på et generelt højere niveau.

Vi har derfor også med stor tilfredshed set, at en række af vores unge talenter nu er klar til at spille seniorfodbold på et højt niveau. Overgangen er dog hård, hvorfor vi også har investeret i dygtige trænere både til dagligdagen og til at forberede den enkelte spiller på seniorniveauet.

Der var dog ingen tvivl om, at hvis vi skulle videre fra det nuværende niveau, ville det kræve mere økonomi. Det har vi nu fået, og der bliver allerede bruge mange midler i at investere i fremtiden. Selvom vi har været i gang i nogle år, er vi nok stadig 1-2 år fra den fulde effekt af de løbende investeringer i Akademiet.

I det kommende år vil vi have fokus på at forbedre vores både fysiske rammer og trænerressourcer både på det bedste hold og for akademiet, hvilket også betyder, at vi investerer massivt i udviklingen af vores hold.

Efterfølgende begivenheder

Vi har investeret i en række nye spillere. Mange af dem vil være 6-12 måneder fra at kunne spille fuld tid. Men det er en klar forventning, at vi fremover vil kunne blive mere konkurrencedygtige. Samtidig er mange af spilleme unge, hvorfor nogle af dem også forventes at kunne bidrage med transferindtægter om 1-2 år. Vi har også stoppet samarbejdet med vores cheftræner Joakim Persson og præsenteret Martin Retov som ny cheftræner til den nye sæson. I mellemtiden er Claus Troelsen cheftræner for den resterende del af sæsonen.

Klik her for at læse regnskabet for 2023.