Esben Hansen til AC Horsens

Esben Hansen bliver sportsdirektør i AC Horsens

27.04.2024 08:00

42-årige Esben Hansen har første arbejdsdag som sportsdirektør den 8. maj.

AC Horsens har styrket den sportslige organisation med ansættelsen af Esben Hansen, der tiltræder som sportsdirektør den 8. maj 2024.

Esben Hansen får det overordnede sportslige ansvar i AC Horsens, og han kommer med en solid ballast som tidligere topspiller, sportsdirektør i Sønderjyske Fodbold og advokat.

Som spiller var han en markant profil for OB gennem en god håndfuld år, og han har i alt spillet næsten 200 superligakampe, hvoraf de fleste var i OB-trøjen, men han var også omkring Randers FC og Lyngby, inden han satte støvlerne på hylden. Han nåede også et udlandsophold hos 1. FC Kaiserslautern og en enkelt kamp for A-landsholdet.

Nu bliver han ny mand i spidsen for det sportslige område i AC Horsens.

- Ansættelsen af Esben Hansen som sportsdirektør er en markant styrkelse af vores sportslige organisation og et vigtigt skridt i forhold til at følge vores strategi om oprykning til 3F Superligaen gennem en bæredygtig model. Esben har prøvet meget i løbet af sin karriere som både spiller og sportsdirektør, og han bliver en vigtig medspiller for både trænerstab og spillertrup, siger direktør Kristian Nielsen.

Esben Hansen har haft en positiv dialog med AC Horsens, og han var ikke i tvivl om, at han havde lyst til at være med til at forme en fremtid, der tegner lys på Langmarksvej.

- Det er en kombination af flere ting, der gør det interessant at blive en del af AC Horsens. Ejernes ambitioner og de kompetencer, der allerede er på plads i klubben samt hele infrastrukturen gør, at det passer godt til mit kompetencesæt, og jeg tror på, at jeg kan være med til at skubbe det i den retning, bestyrelsen har sat, siger Esben Hansen og fortsætter:

- Jeg har haft lejlighed til at sidde mange timer med Binnie-familien og har fået en rigtig god fornemmelse af dem og omvendt, og det gør, at jeg er meget tryg ved at gå ind i projektet. Jeg kender også Kristian Nielsen lidt i forvejen og har haft lejlighed til at tale med ham, og vi kommer til at ramme hinanden godt i det daglige samarbejde. Ansættelsen af Martin Retov er rigtig god, og der er sket meget på det seneste, der peger i den rigtige retning for AC Horsens, lyder det fra Esben Hansen.