Status: 14 dage med Claus Troelsen ved roret

27.03.2024 07:35

Claus Troelsen har nu været midlertidig cheftræner i to uger, og sammen med staben har han været med til at rykke truppen på og uden for banen.

I dag er det lige nøjagtig to uger siden, Claus Troelsen blev indsat som midlertidig cheftræner, og han har sammen med sin stab arbejdet hårdt og målrettet med spillertruppen.

Sportsligt var der spillemæssige fremskridt at spore i hans første kamp som midlertidig cheftræner, da han stod i spidsen for holdet mod B.93, og i torsdags var der igen lovende takter, da AC Horsens vandt med 4-0 over FC Fredericia i en træningskamp.

Han oser af glæde og optimisme, når han skal fortælle om de første 14 dage i spidsen for holdet.

- Vi har haft meget fokus på spillestilsjusteringer, som vi er kommet langt med både defensivt og offensivt, vores organisation er blevet bedre, og vi er blevet mere dominerende med bolden, for vi har givet spillerne løsninger og positioner at spille i, og det har de taget godt til sig. Vi kan og skal ikke opfinde den dybe tallerken, men vi skal i stedet dyrke det, vi er gode til, og vi skal turde lave fejl, og vi skal lære af dem, siger Claus Troelsen.

Uden for kridtstregerne er der også blevet arbejdet med spillerne.

- Vi har arbejdet med kulturdelen, og det handler fx om, hvordan vi omgås hinanden, at vi er klar, når vi møder ind til træning og giver 100 procent hver gang. Vi i staben har en stor opgave i forhold til at indgyde spillerne selvtillid, og spillerne skal understøtte hinanden, så vi får en god gruppedynamik. Vi er kommet langt på 14 dage, men vi er ikke i mål, siger Claus Troelsen.

Forude venter 10 kampe i kvalifikationsspillet, hvor der skal høstes point og sejre. Der skal bygges videre på spillestilen, og spillernes individuelle udvikling skal skærpes yderligere, så de også er konkurrencedygtige efter sommerferien og kan blive attraktive for salg i fremtiden.

AC Horsens har givet debut til flere dygtige akademispillere i denne sæson, og mange akademispillere deltager i træningen med førsteholdstruppen.

- Talentudviklingen er en kæmpe hjørnesten i AC Horsens, og vi skal være modige til at bringe dem i spil, når de er modne nok til det, og det skal jeg nok være, siger Claus Troelsen.

Næste styrkeprøve er mandag den 1. april, når AC Horsens møder HB Køge på udebane.

- Først og fremmest har vi brug for en succesoplevelse, og den skal komme på mandag mod HB Køge. Det er vigtigt, at vi tager en dag ad gangen og en kamp ad gangen, så vi kun fokuserer på én opgave. Vi leverede en fornuftig indsats mod B.93 og vandt 4-0 over FC Fredericia, så nu skal vi vinde i NordicBet Ligaen igen, lyder det fra Claus Troelsen.

Han kommer også til at bruge den kommende periode på at se lidt længere fremad.

- Vi havde besluttet at arbejde på at blive mere dominerende med bolden, inden offentliggørelsen af Martin Retov som kommende cheftræner, og hans ankomst giver endnu mere blod på tanden til at fortsætte ad den vej, slutter Claus Troelsen.