Tættere på samarbejdsklubberne: Andreas Koefoed Petersen bliver ekstern børneudviklingstræner

12.04.2024 09:41

Klubberne i Insero Klubsamarbejdet får stor glæde af samarbejdet med Andreas Koefoed Petersen, der bliver AC Horsens’ nye eksterne børneudviklingstræner.

Andreas Koefoed Petersen har været assistenttræner for U17-holdet siden sommer, og han skal fortsat udgøre trænerteamet sammen med cheftræner Anders Wittorff.

Han har indtil nu været ansat på en halvtidskontrakt, men den bliver vekslet til en fuldtidskontrakt den 1. maj 2024, og han skal sideløbende med assistenttrænerjobbet varetage funktionen som ekstern børneudviklingstræner, der er en halvtidsstilling.

Ansættelsen af Andreas Koefoed Petersen skal være med til at bringe AC Horsens endnu tættere på klubberne i Insero Klubsamarbejdet, og han vil i høj grad være til stede ude i samarbejdsklubberne.

AC Horsens ønsker som den store klub i området at påtage sig et ansvar for at være med til at udvikle børnetræningsmiljøerne, og Andreas Koefoed Petersen vil være ”manden i marken” med viden, træningsøvelser og sparring.

Akademichef Martin Bloch glæder sig over fuldtidsansættelsen af Andreas Koefoed Petersen, for det vil både løfte Akademiet og samarbejdsklubberne.

- Ansættelsen af Andreas er igen et tydeligt signal om store ambitioner på Akademiet og herunder specielt arbejdet i vores Insero samarbejdsklubber, hvor vi rigtig gerne vil tage et medansvar for den sportslige udvikling af børnefodbolden, fortæller Martin Bloch og fortsætter:

- Nærvær i dagligdagen samt værktøjer til at udvikle trænere og spillere har stor betydning for os – Andreas har både de faglige og menneskelige egenskaber til at løfte denne opgave, hvilket over tid kommer til at blive en stærk hjælpende ressource i udviklingen af børnemiljøerne i og omkring Horsens, lyder det fra Martin Bloch.

Andreas Koefoed Petersen har sideløbende med jobbet som U17-assistenttræner været børneudviklingstræner i Stensballe IK i godt et halvt års tid, så han kender funktionen, og han glæder sig til at besøge Stensballe IK og de øvrige klubber i Insero Klubsamarbejdet.

- Jeg er rigtig glad for at fortsætte på U17, hvor jeg har det godt med Anders Wittorff og den nuværende årgang samt de kommende U17-spillere. Det er en spændende gruppe i forhold til deres alder og de ting, vi gerne vil arbejde med. Fremover skal jeg kombinere det med at være ekstern børneudviklingstræner, og det glæder jeg mig til efter at have fået god erfaring med funktionen som børneudviklingstræner i Stensballe IK i godt et halvt års tid. Jeg glæder mig til at komme på besøg ude i Stensballe og i de andre samarbejdsklubber som AC Horsens’ eksterne børneudviklingstræner, og vi skal sammen skabe fundamentet for de første skridt på fodboldbanen. Jeg ser frem til at give noget tilbage til forældretrænere og andre frivillige i form af sparring og træning, siger Andreas Koefoed Petersen.