AC Horsens opruster markant på U19-årgangen

29.05.2024 06:45

Claus Troelsen bliver cheftræner for U19-årgangen, der bliver koblet endnu tættere på førsteholdet, og ambitionen er at skabe et af landets absolut bedste U19-hold.

I fredags modtog AC Horsens for anden gang i træk en toårig licens og fastholder dermed ligastatus for U15, U17 og U19, og der er igen gode nyheder på vej fra Akademiet.

Der bliver nu tilført markante ressourcer til U19-årgangen, der skal være væsentlig stærkere og tættere på førsteholdstruppen, og det bliver med Claus Troelsen som cheftræner.

Claus Troelsen har AC Horsens-DNA i blodet, og han har haft mange funktioner gennem årene. Han spillede 23 kampe og scorede otte mål for AC Horsens som spiller, inden han blev cheftræner for klubbens U17-hold fra 2006-2009. Derefter stod han i spidsen for U19-mandskabet fra 2009-2015. Efter ophold som cheftræner i Middelfart og U19-cheftræner for Vejle Boldklubs ligahold returnerede han til ”de gule” som talentchef og har siden bestredet poster som transitionstræner, Head of Coaching, akademichef og assistenttræner for førsteholdet.

Nu skal han stå i spidsen for den store satsning på U19-årgangen, og det glæder sportsdirektør Esben Hansen.

- U19-årgangen bliver et stort fokusområde for os, og der vil blive tilført mange ressourcer til både setuppet og spillerbudget, og jeg kan ikke forestille mig en bedre mand i spidsen for det end Claus Troelsen, der er meget kompetent og en rigtig klubmand med stor erfaring fra mange forskellige niveauer. Vi har en klar ambition om, at vi skal have et af de absolut bedste U19-hold i Ligaen, og det har vi gode forudsætninger for med Claus i spidsen og en stålsat bestyrelse, der har store ambitioner og er villig til at investere, siger Esben Hansen.

Claus Troelsen er i øjeblikket midlertidig cheftræner for AC Horsens’ førstehold, og han står for sidste gang i spidsen for holdet, når ”de gule” runder sæsonen af med hjemmekampen mod HB Køge lørdag den 1. juni.

Han glæder sig til at få sit eget hold igen, og han ser med stor fornøjelse på de ambitiøse planer, der er lagt for U19-holdet.

- Det har været super spændende og meget lærerigt for mig at træde ind i rollen som assistenttræner for førsteholdet, og jeg er glad for, at jeg kunne træde til, da klubben havde brug for det. Spillertruppen og ledelsen har været utroligt støttende i forhold til at udvise tro og tillid til, at jeg kunne løse opgaven, og det er jeg taknemmelig for. Planen var, at jeg skulle tilbage til at blive assistenttræner og transitionstræner igen efter sæsonen, men jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville takke ja til jobbet som U19-cheftræner, da jeg fik tilbuddet. Vi kommer til at rykke os markant rent resultatmæssigt, men der ligger også en spændende opgave i at koble U19 endnu tættere på førsteholdet, og det glæder jeg mig til. Det er fedt med en visionær bestyrelse, der vil investere så massivt i U19-årgangen, og vi vil se markant fremgang allerede i den kommende sæson, lyder det fra Claus Troelsen.