Akademiet får stort udbytte af deltagelse i internationale turneringer

21.05.2024 10:25

U17-drengene vandt turneringen i Tyskland, U19-holdet hentede bronzemedaljer i Holland, og U14 nåede 1/8-delsfinalerne i Kiel.

Tre af AC Horsens’ akademihold deltog i internationale turneringer i weekenden, og de markerede sig stærkt.

U17-mandskabet vandt puljen i Stuttgart ved at spille uafgjort mod MFK Karviná, og dermed gik de gule talenter videre på en førsteplads med syv point og en bedre målscore end MFK Karviná. Herefter ventede en semifinale mod tyske SSV Reutlingen, der måtte indkassere et 0-2 nederlag til AC Horsens.

Dermed var der lagt op til en spændende finale, der var en gentagelse af puljefinalen mod MFK Karviná, og William Graunkjær blev matchvinder i 1-0 sejren.

Efter turneringen blev Lucas Egebjerg kåret som turneringens bedste spiller.

U19-drengene gik ubesejret igennem puljen i Karel Stegeman Toernooi i Holland, og det var via tre sejre (heraf to cleansheets) og to uafgjorte kampe. I semifinalen blev det til et knebent 0-1 nederlag til Silkeborg IF, men de gule U19-talenter viste styrke ved at hente bronzemedaljerne i kampen om 3.-4. pladsen – endda efter straffesparkskonkurrence.

U14-talenterne deltog i endagsturneringen Edeka Ristow Cup 2024 og var i pulje med Vejle, Holstein Kiel og FC Lok Leipzig, og her blev endestationen 1/8-delsfinalerne, hvor Hansa Rostock vandt efter straffesparkskonkurrence.

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores spillere at blive matchet godt internationalt, og man skal ikke undervurdere betydningen af at deltage i en turnering som hold - både sportsligt og socialt, siger akademichef Martin Bloch.