Anders Maltesen bliver fuldtidsansat på Akademiet

28.05.2024 08:38

Efter to et halvt år skifter Anders Maltesen halvtidsjobbet som U13-cheftræner ud med en kombineret fuldtidsstilling og skal fra sommer være U15-assistent for ligaholdet og intern børneudviklingstræner.

AC Horsens modtog i fredags den glædelige nyhed om, at klubben for andet år i træk har modtaget en toårig ungdomslicens, og det er sket efter en længere årrække, hvor der er blevet arbejdet godt og målrettet med talentudviklingen på Langmarksvej.

Det hårde arbejde fortsætter, og AC Horsens har siden licensansøgningen i april taget flere markante skridt mod at styrke talentudviklingen yderligere.

I dag kan AC Horsens så offentliggøre, at klubbens U13-cheftræner gennem to et halvt år, Anders Maltesen, fra sommer bliver fuldtidsansat som assistenttræner for U15-ligaholdet og intern børneudviklingstræner. Som intern børneudviklingstræner får Anders Maltesen et tæt samarbejde med AC Horsens’ eksterne børneudviklingstræner Andreas Koefoed Petersen, der bliver en flittig gæst hos klubberne i Insero Klubsamarbejdet. De to ansættelser sker blandt andet på baggrund af, at Séamus Peare Bartholdy er blevet ansat som Head of Insights, og hans tidligere arbejdsopgaver kommer til at ligge hos Anders Maltesen og Andreas Koefoed Petersen.

Akademichef Martin Bloch glæder sig over, at AC Horsens endnu engang tager et skridt, der bliver en kæmpe styrkelse af talentudviklingen på både kort og lang sigt.

- Ansættelsen af Anders Maltesen som U15-assistenttræner er understregningen af hans gode udvikling på Akademiet i de senere år- I samarbejdet med vores nyudnævnte og erfarne U15-træner ser vi et perfekt match, som samlet set kommer til at videreudvikle årgangen til næste niveau. Maltesen er samtidig i besiddelse af stor viden, knowhow og erfaring indenfor børnefodbolden. Her ser vi et stort potentiale ift. vores eget børnemiljø, hvor Anders med sin ihærdighed, fodboldfaglighed og struktur vil kunne løfte det yngste segment som intern børneudviklingstræner – med målet om et udviklende og attraktivt miljø for både børnespillere og trænere, siger Martin Bloch.

Anders Maltesen skal som intern børneudviklingstræner være med til at bygge et godt børnemiljø op sammen med Horsens fS og AC Horsens, og han bliver desuden ATK+ ansvarlig.

- Det bliver rigtig spændende, for jeg kommer til at arbejde videre med mange af de ting, jeg har arbejdet på de senere år. Jeg skal være med til at sikre, at vi har de rigtige folk, så vi kan løfte børnemiljøet sammen med de dygtige trænere, vi har i forvejen, og jeg skal blandt andet bidrage som leder med de kompetencer, jeg har fået som Head of Coaching på pigesiden i FC Horsens. Der er et stort potentiale, og vi skal sammen løfte det til et højere niveau, siger Anders Maltesen og fortsætter:

- Efter to et halvt år som cheftræner for U13 havde jeg et ønske om at tage et spring op og træne ældre spillere, og timingen er rigtig lige nu. På U15 får jeg mulighed for at prøve kræfter med lidt ældre spillere, uden at det er et kæmpe spring, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med en dygtig træner som Thomas Møller. Det er dejligt, at jeg som 23-årig kan leve af fodbold. Det er jeg stolt over, og jeg er glad for, at jeg får chancen for at vise mig frem, lyder det fra Anders Maltesen.