AC Horsens styrker staben med ansættelsen af Jonas Kamper

05.06.2024 08:02

Jonas Kamper bliver assistenttræner i AC Horsens og dermed genforenet med Martin Retov, som han kender fra deres fælles fortid i Brøndby IF.

Tilbage i marts måned kunne AC Horsens offentliggøre, at Martin Retov overtager cheftrænerposten i den kommende sæson, og senere på måneden kunne ”de gule” løfte sløret for, at han får selskab af Jimmy Brinksby som assistenttræner.

Nu er endnu en vigtig brik faldet på plads omkring staben, og det er ansættelsen af Jonas Kamper, der også bliver assistenttræner for Martin Retov.

Kamper har en fortid som spiller for Brøndby IF, Arminia Bielefeld, Randers FC og Viborg F.F., og han har siden sommeren 2021 høstet trænererfaring ved at stå i spidsen for Kolding IF’s U19-mandskab.

Sportsdirektør Esben Hansen glæder sig over ansættelsen og udsigten til samarbejdet med 41-årige Kamper.

- Vi er glade for, at vi har to kompetente assistenttrænere på plads omkring Martin Retov i form af Jimmy Brinksby og Jonas Kamper, og de bliver en del af et i forvejen stærkt setup, der er omkring holdet. Jonas Kamper har lavet et flot stykke arbejde med Kolding U19-hold, og han har en enorm erfaring fra sin spillerkarriere, som han kan trække på. Jeg er sikker på, at han vil passe rigtig godt ind fagligt og personligt med de gode værdier og den store seriøsitet og professionalisme, han besidder, siger Esben Hansen.

Efter spillerkarrieren blev Jonas Kamper ansat i Randers FC, hvor han havde flere forskellige roller, og han opnåede blandt andet erfaring med individuel træning med U17-U19 og var assistenttræner på Akademiet. I Kolding har han stået i spidsen for U19-holdet gennem tre år, og han har været med omkring førsteholdet og den vigtige transitionsfase.

Nu glæder han sig til at blive genforenet med Martin Retov, som han var holdkammerat med gennem fire år på Vestegnen.

- Jeg glæder mig helt vildt til at skifte til AC Horsens og tage et skridt op i min trænergerning. Jeg har kun hørt gennemgribende gode ting omkring den her transformation, der er ved at ske i AC Horsens med nye ejere og en ny cheftræner i spidsen, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Vi skal sammen trække i den samme retning og løfte klubben på alle parametre, siger Jonas Kamper.