Endnu et markant skridt på U19-årgangen: Målmandstræner på fuldtid

10.06.2024 07:59

Oliver Bach Sørensen bliver primært tilknyttet U19, men skal også arbejde med U17-målmændene og sparre med Akademiets anden målmandstræner Magnus Østergaard omkring U13, U14 og U15.

AC Horsens har i de seneste måneder præsenteret en lang række af gode nyheder fra Akademiet, hvor der er blevet oprustet voldsomt på kort tid med blandt andet ansættelsen af Nikolaj Drejer som scout, Jacob Leth som ungdomsudviklingstræner, Thomas Møller som kommende U15-cheftræner, Mahmoud Dirawi som rekrutteringsansvarlig for U10-U16 samt fuldtidsansættelserne af Andreas Koefoed Petersen og Anders Maltesen.

For et års tid siden blev Oliver Bach Sørensen halvtidsansat som målmandstræner på Akademiet, og nu skærper AC Horsens setuppet yderligere ved at fuldtidsansætte Oliver Bach Sørensen.

AC Horsens er godt i gang med at skabe et markant stærkere setup på U19-årgangen, og Oliver Bach Sørensens hovedfokus vil være på U19, men han vil også arbejde med U17-målmændene og sparre med Akademiets anden målmandstræner vedrørende de tre øvrige ligahold.

- Som et led i opbygningen af et internationalt U19-hold i AC Horsens med vores bedste lokale spillere er det altafgørende med faglige og menneskelige kompetencer i staben omkring denne spillergruppe. Vi ønsker at udvikle spillere til højeste niveau på alle positioner – hvor vi traditionelt i AC Horsens har været dygtige omkring netop målmandsområdet med for eksempel Frederik Rønnow og Marcus Bobjerg, siger Martin Bloch og fortsætter:

- Oliver har gjort et stort arbejde omkring vores målmandssetup på Akademiet og vil i fremtiden få særligt fokus på U19-keeperne og samtidig blive ansvarlig for det målmandsfaglige arbejde nedad igennem årgangene på akademiet. Oliver er ligeledes i fuld gang med den højeste målmandstræneruddannelse i UEFA (GKA) og kombineret med hans erfaring, ihærdighed og relationelle egenskaber er udviklingen af spillere til denne position i det bedste hænder fremover, lyder det fra Martin Bloch.

Oliver Bach Sørensen ser frem til at fortsætte arbejdet med de gule målmænd.

- Det har på alle måder været fedt at arbejde med talentudvikling i AC Horsens, for her får jeg lov til at arbejde med gode, talentfulde gutter, der virkelig vil det her, og det gør mit arbejde meget sjovere. Generelt har det været et fedt år med højere krav, som jeg synes, jeg har levet op til, og jeg er en del af et rigtig godt trænermiljø, hvor vi sparrer meget i dagligdagen. Det er en drengedrøm der går i opfyldelse. Trænergerningen er min passion, og jeg ser frem til min nye rolle som Head of Academy Goalkeeping, hvor jeg får mulighed for at fordybe mig mere i keepertræningen på forskellige aldre. Jeg er et konkurrencemenneske, der vil vinde kampe og hver dag vil arbejde hårdt for at forbedre mig og vores keepere, og jeg vil gerne takke klubben for at tro på mig og belønne mit arbejde, siger Oliver Bach Sørensen.