AC Horsens henter talentfuld kantspiller i FC København

07.08.2024 11:33

Morten Ekberg skifter til ”de gule” på en toårig kontrakt.

I går kunne AC Horsens offentliggøre tilgangen af talentfulde Mads Mollerup til klubbens U17-mandskab, og nu kan ”de gule” offentliggøre endnu en markant forstærkning af U17-holdet.

AC Horsens har nemlig indgået en toårig kontrakt med 16-årige Morten Ekberg, der med øjeblikkelig virkning skifter fra FC København.

Akademichef Martin Bloch glæder sig over, at Akademiet har nået en position, hvor det kan lykkes at tiltrække talenter fra de bedste talentmiljøer i Danmark.

- I Morten får vi tilgang af en veluddannet kantspiller med erfaring fra et af landets førende talentmiljøer. Igennem sin tid i FCK har han udviklet en god teknisk basispakke sammenlagt med meget spændende 1v1 offensive færdigheder. Ingen tvivl om at Morten har imponeret os med sit mod og initiativ med bolden, hvilket vi ser store perspektiver i til gavn for U17-ligaholdet, men også på sigt med et godt potentiale ind i vores internationale U19-miljø, siger Martin Bloch og fortsætter:

- Kontrakten med Morten Ekberg og hans baggrund i København er et tydeligt signal om Akademiets udvikling i AC Horsens - samt et stærkt, opjusteret og målrettet indsatsområde omkring scouting/rekruttering, hvor dygtige medarbejdere hen over foråret/sommeren har udført et kvalificeret stykke arbejde, lyder det fra Martin Bloch.

Morten Ekberg glæder sig til at blive en del af hverdagen på Langmarksvej, hvor han får optimale muligheder for at kombinere uddannelse og fodbold.

- AC Horsens har en enormt imødekommende kultur og et professionelt setup, hvor jeg føler, at jeg har de bedste forudsætninger for at indfri mit potentiale, og U17-truppen er fyldt med gode mennesker, der har taget godt imod mig. Ambitionen er at blive førsteholdsspiller og få mit gennembrud på førsteholdet, siger Morten Ekberg.