AC Horsens samler danske veteraner på Nordstern Arena Horsens

09.09.2024 07:58

Når AC Horsens og OB lørdag den 14. september går på banen, er kampen dedikeret til tidligere udsendte og deres pårørende. Igen i år er AC Horsens og Horsens Kommune nemlig en del af Danmarks Idrætsforbunds Veteran Match.

I forlængelse af flagdagen den 5. september samler Danmarks Idrætsforbund med støtte fra Grundfos Fonden toppen af dansk idræt til en anerkendelse af tidligere udsendte og deres pårørende.

På tværs af landet inviteres de fra den 13-23. september gratis til fodbold i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen, håndbold i Herreligaen og ishockey i Metal Ligaen.

En af de i alt 44 kampe er AC Horsens’ kamp mod OB. Det bliver mere end bare en kamp for tre point. Det bliver et par timer, hvor idrættens fællesskaber strækker armene ud i anerkendelse af nogen, der har gjort en forskel.

- For os er det en stor ære at bidrage til at markere Veteran Match i samarbejde med Horsens Kommune og Danmarks Idrætsforbund, og vi glæder os til at hylde de danske veteraner og deres familier. Vi håber selvfølgelig på stor opbakning på kampdagen og efterfølgende med trøjeauktionen, så vi sammen kan støtte det gode formål, siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen.

Til Veteran Matchen mod OB vil anførergruppen, der består af Matej Delac, Frederik Juul Christensen og Sebastian Hausner, spille med et veteranbadge på kamptrøjen, og de tre trøjer vil efterfølgende blive solgt på auktion via siden matchwornshirt.com.

Pengene fra trøjesalget går ubeskåret til DIF soldaterprojekt.

- Vi er enormt stolte af at kunne invitere til Veteran Match for 5. år! Vi kan mærke klubberne og idrætten stå skulder ved skulder om at gøre en forskel for vores tidligere udsendte og deres pårørende. Det er fantastisk at se sporten bruge sit fællesskab og sin platform til det, udtaler Frans Hammer, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Er du tidligere udsendt og interesseret i at komme gratis ind til kampen mellem AC Horsens og OB, så kan du finde din billet på veteranmatch.dk.

FAKTA:

Veteran Match 2024 består af 44 kampe på tværs af landet

Kampene afholdes i perioden mellem den 13. og 23. september

Formålet med Veteran Match er at give veteraner og deres pårørende en oprigtig anerkendelse gennem sportens fællesskab.

Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden finansierer Veteran Match.

Det er femte gang, at Veteran Match afholdes.