AC Horsens henter talentfuld midterforsvarer

04.06.2021 11:56

Tobias Stagaard har skrevet under på en toårig kontrakt.

AC Horsens har forstærket truppen med tilgangen af Tobias Stagaard, der skifter til AC Horsens fra Esbjerg fB den 1. juli 2021, og den talentfulde midterforsvarer har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2023.

AC Horsens’ sports- og talentchef Niels Erik Søndergård kender Stagaard indgående fra deres fælles fortid i Esbjerg fB, og han glæder sig til at se den 19-årige forsvarsspiller i den gule trøje.

- Tobias bliver seniorspiller til sommer, og han er en spiller, jeg har kendt godt gennem lang tid. Han er en forsvarsspiller, der sætter en ære i at forsvare, men han er også dygtig med bolden og har en fremragende pasningsfod og et godt blik for spillet. Han har stadig en del, han skal lære, og han bliver ikke nødvendigvis en del af vores startopstilling fra dag ét, men han skal suge til sig, og så skal det nok komme, fortæller Niels Erik Søndergård.

Jens Berthel Askou havde lejlighed til at se nærmere på Tobias Stagaard, da han trænede med på Langmarksvej og fik spilletid i reservekampen mod Hobro IK for et par måneder siden.

- Han er en ung, talentfuld midtstopper, der har været i en god skole i Esbjerg fB, og han er anfører på deres hold, som ligger nummer to i U19 Ligaen. Han har allerede vist sig godt frem til træning og i kampen mod Hobro, og han kommer til at udvikle sig rigtig godt i vores miljø. Vi skal sammen gøre ham til en rigtig dygtig stopper på seniorniveau, og det glæder vi os til, siger Jens Berthel Askou.

Tobias Stagaard snørede sine første fodboldstøvler i Varde IF, inden han skiftede til Esbjerg som U13-spiller, og han har været anfører på samtlige ungdomshold i Esbjerg fB. Han glæder sig til at skifte miljø og blive en del af ”de gule”.

- Jeg trængte til, at der skulle ske noget nyt og få nye øjne til at se på mig, og jeg fik et godt indtryk af Berthel og AC Horsens, da jeg trænede med. Jeg har altid set meget superligafodbold, og AC Horsens er en klub, der skal være med i midten af Superligaen, og det vil jeg gerne hjælpe med, siger Tobias Stagaard, der giver sig selv følgende skudsmål:

- Jeg er en spillende, venstrebenet midterforsvarer, der gerne vil spille bolden frem i banen, og jeg elsker dueller og nærkampe. Jeg er en ledertype, der gerne går forrest, og i første omgang skal jeg lære truppen at kende, men jeg har et mål om at kæmpe mig ind i startopstillingen i den kommende sæson og være med til at sikre oprykning til Superligaen, lyder det fra Tobias Stagaard, der har to U18-landskampe på sit CV.

Tobias Stagaard får trøje nummer 22 i AC Horsens.