Træningslejr giver socialt og sportsligt udbytte for Gindeberg

06.02.2022 17:23

Selius Gindeberg nyder at komme tættere på førsteholdsspillerne i Tyrkiet

AC Horsens er som bekendt på træningslejr i tyrkiske Belek, hvor dagen har budt på fint vejr og to træningspas for ”de gule”.

Fire talenter fra Akademiet er med på træningslejren, og det er Jashar Beluli, Lukas Wagner, Angelo Nehmé og Selius Gindeberg.

Gindeberg ligger og slapper af søndag aften og fortæller lidt om, hvordan det er som akademispiller at være med førsteholdet på træningslejr.

- Det er mega fedt at opleve, hvordan det er at være rigtig AC Horsens-spiller på træningslejr i udlandet, og det er fedt at få lov til at træne og spille kamp i lidt bedre vejr end hjemme i Danmark. De seneste dage har vi haft solskin, og det har været rigtig lækkert, siger Selius Gindeberg og fortsætter:

- Vi kommer tættere på alle førsteholdsspillere og spiser og snakker med dem, så vi lærer dem at kende som mennesker og fodboldspillere, lyder det fra Gindeberg.

Han har snuset lidt til førsteholdstræning gennem længere tid, men det er blevet mere kontinuerligt de seneste måneder.

- Da jeg startede med at træne med førsteholdstruppen, spillede de superliga, og da var jeg ikke så meget med, men det er blevet mere kontinuerligt gennem de sidste godt tre måneder, siden jeg fyldte 16. I starten skulle man selvfølgelig vænne sig til tempoet, og at der blev stillet flere krav til mig som spiller. Der bliver snakket mere, og man skal give sig 100 procent hele tiden, for ellers lykkes man ikke, men spillerne er rigtig gode til at give tips til os yngre spillere, og det hjælper, siger Selius Gindeberg.

Han har imponeret så meget, at han trods sine kun 16 år har fået spilletid i alle fire træningskampe.

- Jeg har vist, hvordan jeg spiller, og hvordan jeg er som spiller, og det har været meget positivt at være med til kampene. Jeg har fået gode ting at vide, og der er selvfølgelig også noget, jeg skal arbejde med, men det har overvejende været positivt, fortæller Selius Gindeberg.

Forskellen på akademispillerne og de øvrige spillere er, at der er sat tid af til at lave lektier.

Se interview med akademispillerne Jashar Beluli, Selius Gindeberg og Angelo Nehmé samt David Kruse, herunder: