Matej Delac og Niels Erik Søndergaard

AC Horsens forlænger med Matej Delac

18.08.2022 07:59

Delac har forlænget til sommeren 2025.

Det er ikke så tit, at AC Horsens henter en spiller hos storklubben Chelsea, men det gjorde ”de gule” i sommeren 2018, da Matej Delac blev hentet til Langmarksvej.

Den kroatiske målmand har været førstevalg gennem alle årene, og han har vel aldrig været bedre end i det seneste års tid, hvor han med sine stærke kvaliteter og store udstråling har været en sikker sidste skanse i den gule defensiv.

 

AC Horsens får heldigvis glæde af ham de kommende tre år, for han har netop sat sin underskrift på en kontraktforlængelse til sommeren 2025.

- Forlængelsen med Matej Delac er vigtig for klubben og for alle, der holder med AC Horsens. Han bidrager i høj grad med sine fodboldmæssige kvaliteter, men han spiller også en stor rolle uden for banen, for han har en god mentalitet og går foran på alle områder. Han stiller store krav til klubben og til sine medspillere, men allermest til sig selv, og det er med til at skubbe alle i den rigtige retning. Som målmand har han udviklet sig meget det seneste års tid, hvor han har taget store skridt sammen med målmandstræner Lars Winde, siger sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

 

Cheftræner Jens Berthel Askou ser frem til at arbejde videre med Delac, som han roser i høje vendinger.

- Først og fremmest er jeg rigtig glad for, at Matej er så glad for at være i AC Horsens, at han har lyst til at blive i længere tid. Han er en vigtig leder og rollemodel – ikke kun for målmænd, men for alle spillere, der vil have det maksimale ud af deres talent. Matej udviklede sig rigtig godt sammen med Peder Hansen de første år, efter han kom til AC Horsens, og han har siden taget yderligere skridt sammen med Lars Winde. Han har været fremragende i 2022, hvor han måske har været bedre end nogensinde, og han fortsætter med at udvikle sig. Han var meget vigtig i forhold til vores resultater i sidste sæson, og han har også vist rigtig gode takter i denne sæson. Han er en populær fyr i omklædningsrummet og hos fansene, og man ved altid, hvad man får fra ham. Han er en meget dedikeret professionel og et godt menneske, der er enormt ydmyg og som givet meget af sig selv til sine omgivelser, fortæller Askou.

 

Matej Delac nyder at være en del af AC Horsens, og han glæder sig til endnu en periode på Langmarksvej.

- Først og fremmest er jeg lykkelig for at være i AC Horsens, hvor jeg har det godt på og uden for banen, og det er dejligt at være en del af en klub, der bevæger sig fremad på alle parametre. Fire år i den samme klub er lang tid, men jeg er stadig glad for at være her og er førstevalget i målet, hvilket er vigtigt for mig. Jeg har en god forbindelse til alle i klubben lige fra folk på kontoret, i køkkenet, i staben og i omklædningsrummet, hvor jeg føler mig respekteret af mine holdkammerater. Klubben arbejder på at skabe en bedre stemning på CASA Arena Horsens, hvor vi får flere og flere fans på tribunerne, og vi kan virkelig mærke, hvor meget det betyder, så lad det endelig fortsætte. Det er med til at gøre AC Horsens til en attraktiv klub. Jeg føler mig bedre end nogensinde, men jeg kan udvikle mig endnu mere under Jens Berthel Askou og Lars Winde, og det glæder jeg mig til, siger Matej Delac.