Omstruktureringer på Akademiet: Claus Troelsen bliver transitionstræner

04.08.2022 11:00

Claus Troelsen bliver fremadrettet både transitionstræner og Head of Coaching.

Den 1. juli 2022 foretog AC Horsens en række omstruktureringer på Akademiet, og det betyder blandt andet, at Claus Troelsen overtager funktionen som transitionstræner fra Mads. S. Lyng.

Claus Troelsen vil fremadrettet både være transitionstræner og Head of Coaching, og det giver god mening ifølge sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

- Vi har gjort det af to årsager. Når man har en smal organisation omkring førsteholdet, er det en stor rolle at varetage transitionsdelen, og vi har brug for at koncentrere Lyngs kræfter og kvaliteter omkring førsteholdet efter vores retur til 3F Superligaen. Det betyder også, at vi kan styrke vores scoutingområde, der varetages af Berthel, Lyng og jeg, fortæller Niels Erik Søndergård og fortsætter:

- Derudover er de to roller som transitionstræner og Head of Coaching smeltet godt ind i hinanden, så det er naturligt at koble Troelsen på det. Han er i forvejen tæt på U17- og U19-spillerne og skal nu være endnu tættere på dem i løbet af træningsugen med fokus på evaluering af træningen og video efter U19-kampe, førsteholdskampe og kampe i Future Cup, lyder det fra Niels Erik Søndergård.

Der er en stor talentmasse i AC Horsens nu, på kort og længere sigt, og Claus Troelsen glæder sig til at hjælpe talenterne med at tage skridtet op til førsteholdstruppen.

- Jeg får mulighed for at allokere tid, så vi i højere grad kan opfylde vores strategi om at få flere af vores egne spillere op til førsteholdet, og jeg vil fysisk være omkring dem på banen og have samtaler med spillerne undervejs, hvor der vil være fokus på udviklingsplan og trivsel. Jeg kan i højere grad sætte mig ned med spillerne og gå i dybden med dem omkring det fodboldfaglige, men det kan også være, at spillerne har brug for at vende de svære ting i transitionen som fx mekanismerne omkring at træne med førsteholdet, forklarer Claus Troelsen.

Han vil have ugentlige møder om de enkelte spillere med Jens Berthel Askou og Mads S. Lyng, og han bliver koblingen ned til Akademiet, hvor han har ansvaret for cheftrænerne på U17 og U19.

- Der ligger en opgave i at informere om, hvad trænerne skal være obs på, når transitionsspillerne træner med akademiholdene, hvad de har haft af gode og mindre gode oplevelser, og om de krav, vi skal stille til spillerne, siger Claus Troelsen.

Børneudviklingstræner på fuld tid
Det er ikke kun på transitionsdelen, at der er sket ændringer på Akademiet, for Séamus Peare Bartholdys stilling som børneudviklingstræner er blevet en fuldtidsstilling.

- Det har vi gjort for at styrke børne- og ungdomssegmentet internt på Akademiet, hos klubberne i Insero Klubsamarbejdet og på ATK+ Center. Det giver os flere ressourcer på banen og vil styrke vores relationer med samarbejdsklubberne. Séamus er en vigtig sparringspartner på datadelen, hvor han har klare spidskompetencer, og sammen med Kristian Høeg skal han styrke os på rekrutteringsdelen i forhold til at vælge spillere til U13, siger Niels Erik Søndergård.

Séamus Peare Bartholdy får ansvaret for U10-U12, og Kristian Høeg får ansvaret for U13-U15 i tæt samarbejde med akademitrænerne.