Gode nyheder til Thorsen: Raskmeldt efter kemoforløb

05.10.2021 09:59

Der er et stort stykke arbejde, før Thorsen når topformen.

Jonas Thorsens har været igennem en hård kemobehandling, og han har nu fået den gode nyhed, at han er kræftfri og dermed erklæret rask.

Det var en rutinemæssig undersøgelse, der afslørede, at kræften var vendt tilbage efter en vellykket operation for testikelkræft, men prognoserne var heldigvis rigtig gode, og nu er AC Horsens’ nummer 19 kommet godt igennem det.

- For et par uger siden var jeg til en samtale med lægen, der har stået for min behandling, og han kunne fortælle mig, at jeg er blevet rask, og at kræften er væk. Det var selvfølgelig en kæmpe lettelse og en stor forløsning, men det var også lidt svært at forholde sig til den besked, så det var ikke øjeblikkelig glæde. Jeg følte mig heller ikke helt rask, da jeg kom ind til lægen pga. bivirkninger, der ikke var gået væk endnu, og det fyldte egentlig lidt mere på det tidspunkt end selve beskeden om, at jeg var blevet rask, fortæller Jonas Thorsen og fortsætter:

- Der gik en uge eller halvanden, før følelsen af at være rask begyndte at indfinde sig, og det var en kæmpe glæde. Det har været fantastisk at mærke, hvor glad andre har været på mine og familiens vegne, og det var næsten det allerbedste at føle den opbakning. Jeg kan mærke, at jeg har fået en anden måde at tackle hverdagen på, og jeg føler mig glad og overskudsagtig. Jeg er privilegeret og nyder livet, fortæller Thorsen.

Han lægger ikke skjul på, at det var været et hårdt forløb med op- og nedture. Perioderne op til kemobehandlingerne har været gode, men så er han blevet trykket helt ned af kemobehandlingen, og forløbet er nærmest foregået i en osteklokke, hvor tingene er gået videre i verden, mens familien Thorsen har kæmpet en kamp derhjemme i Silkeborg.

Der er stadig lang vej for fodboldspilleren Jonas Thorsen, for en kemobehandling nulstiller kroppen, og der er lange udsigter til topformen. I første omgang har han fået et træningsprogram fra AC Horsens’ fysioterapeut Mads Damgaard, og han er også en del af det kommunale tilbud ”Naturkræfter” i Silkeborg Kommune, hvor han træner med andre, der har eller har haft kræft.

- Jeg har været vant til at være en af de spillere, der løber bedst, men mit løbeprogram er på to gange 500 meter med indbygget gang, og mine lunger og ben brænder. Jeg øver mig på at acceptere det, men der er virkelig langt fra at løbe 500 meter og til en fuld træning, hvor vi løber seks-otte kilometer med den intensitet, der er i træningen, så der er et stykke vej, men det kriller også i benene for at lave noget med bold. Når jeg er i gang, føles det godt og jeg har meget energi, men det rammer virkelig hårdt i dagene efter. Lidt træning føles som om, at jeg har spillet 90 minutter, og dagen efter er jeg træt og uoplagt. På andendagen er jeg stadig megatræt fysisk og mentalt, forklarer Jonas Thorsen.

I øjeblikket kører hans træningsprogram til den 12. oktober, men forhåbentlig kommer han op på to gange træning om ugen, når programmet skal revurderes.

- Det er fedt at komme i gang med at træne igen. Jeg er svækket, så der er et stort stykke arbejde foran mig, som jeg på den ene side glæder mig til, men som også virker uoverskueligt. Jeg skal finde ud af, hvor meget gas jeg kan give den til træning, og hvad det tager at komme over sådan en omgang, for træningsdagen skal være god, men det skal de efterfølgende dage også være, lyder det fra Thorsen.

Han har heldigvis været forbi CASA Arena Horsens under sygdomsforløbet, og sjældent har besøg vakt større glæde på Langmarksvej. Nu er han meldt rask, og det er ikke kun en fantastisk nyhed for Jonas Thorsen, men også for alle i og omkring AC Horsens.

Thorsen kræftfri