AC Horsens forlænger med Jonas Kirkel

10.06.2022 10:00

Den talentfulde højre back har sat sin underskrift på en aftale, der løber frem til sommeren 2024.

AC Horsens og Jonas Kirkel fra klubbens U19-mandskab er blevet enige om at forlænge aftalen frem til sommeren 2024.

Den oprindelige aftale løb frem til årets udgang, men de to parter er altså allerede nu blevet enige om at fortsætte samarbejdet i yderligere halvandet år.

Jonas Kirkel begyndte med at spille fodbold i AC Horsens’ samarbejdsklub Hatting-Torsted, inden han skiftede til Horsens fS, hvorefter han blev en del af Talentskolen. Siden blev han udtaget til AC Horsens’ U13-hold, og han har spillet på samtlige årgange frem til i dag.

- Jonas Kirkel er en dedikeret ung mand, der brænder for at spille fodbold, og forlængelsen er en stor cadeau til ham og hans udvikling, men det er også et stort skulderklap til alle ledere, trænere og spillere, der hver eneste dag arbejdet hårdt for at skærpe vores talentudvikling. Vi har forlænget aftalen med Jonas, fordi vi tror på, at han kan gå hele vejen, siger sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Egentlig er 17-årig Kirkel kun andetårs U17-spiller, men han har spillet mange U19-kampe i denne sæson og træner også fast med U19.

- Vi lavede en treårig aftale med Jonas Kirkel på hans 15-års fødselsdag, og nu har vi forlænget til udgangen af hans U19-tid, for han er en spiller, vi prioriterer højt og tror meget på. Han er en dynamisk højre back, der har lagt gode lag på gennem længere tid, og det er blandt andet på områder som defensiv positionering og en mod en-situationer, så selvfølgelig skulle vi forlænge med ham, fortæller Head of Coaching Claus Troelsen og fortsætter:

- Han er blevet udfordret godt i træning med førsteholdet og i kampe for reserveholdet, og han skal fortsat matches opad, så han kan vise sig frem og tage det næste skridt. Det er vi ikke i tvivl om, at han kan, for han er meget afklaret omkring sine udviklingsområder og styrker, og han har taget store skridt modenhedsmæssigt på U19. Han har arbejdet meget med vores performance coach Dan Monrad i forhold til at håndtere medgang og modgang, lyder det fra Claus Troelsen.

Jonas Kirkel glæder sig over forlængelsen og håber på at slå igennem på førsteholdet.

- Jeg har været i klubben i mange år, er glad for at være her og har udviklet mig rigtig godt. Der er mange gode mennesker i og omkring klubben, og der er en stor tro på, at jeg kan slå igennem. Spillemæssigt skal jeg udvikle mig dag for dag og vise mig frem til træning med førsteholdet, så de finder mig spændende, og så er drømmen at slå igennem på førsteholdet, siger Jonas Kirkel, der har meget med i bagagen fra Akademiet.

- Det er fedt at være en del af Akademiet, for man føler sig tryg, snakker godt sammen i omklædningsrummet og arbejder hårdt på træningsbanen. Det er et godt miljø at udvikle sig i, forklarer Kirkel.