AC Horsens indgår aftaler med Anton og Oscar Mandrup

17.02.2023 09:00

To dage efter deres 15-års fødselsdag indgik de talentfulde Mandrup-tvillinger hver deres aftale med AC Horsens.

Om en lille uge sparker AC Horsens’ talentfulde akademihold – med undtagelse af U13 – forårssæsonen i gang, og der venter et hav af spændende kampe for de gule talenter.

Blandt talenterne er tvillingerne Anton Mandrup og Oscar Mandrup, der hører til på U15-årgangen.

De kunne fejre deres 15-års fødselsdag den 14. februar, og et par dage senere skrev de begge under på en aftale med AC Horsens sammen med deres forældre.

- Vi er glade for, at det er så attraktivt at være en del af Akademiet, at vi nu har indgået treårige aftaler med fire spillere fra vores talentfulde U15-hold. Oscar og Anton Mandrup kommer fra vores samarbejdsklub Stensballe IK, hvor de udviklede sig rigtig godt i en årrække, inden vi overtog dem som U13-spillere, og vi er glade for, at vi igen kan indgå aftaler med dygtige, lokale talenter, hvilket falder fint i tråd med vores strategi, fortæller sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Claus Troelsen er Head of Coaching og transitionstræner i AC Horsens, og han fortæller om et par dedikerede tvillinger.

- Hvis vi starter med Oscar, så er han en rigtig stærk topangriber med god fysik, god fart og en fantastisk afslutningsfod. Han scorer mange mål og har næse for chancer i og omkring feltet, hvilket gør ham svær at læse for modstanderen. Man kan se, at han nyder at komme til chancer og score mål, og det skal vi dyrke endnu mere. Han skal fortsat udvikle sig på alle parametre, og der er blandt andet procenter at hente i hovedspillet og på det fysiske område, siger Claus Troelsen.

- Anton kan både spille stopper og back, og han dækker begge positioner på et højt niveau. Han er meget duelstærk i forrum, hvor han er god til at time duellerne mod en rygvendt angriber, og han er også dygtig til at bryde bolde, så han ikke behøver gå i duel. Han har en fin fart og en høj spilintelligens, der gør, at han ikke kommer i vanskeligheder på de dybe stikninger, og så fordeler han spillet godt med en rigtig fin venstre fod. Fælles for både Oscar og Anton er, at de er seriøse og ambitiøse, de bruger deres udviklingsplan meget, og så stiller de krav til sig selv og omgivelserne på en god måde, lyder det fra Claus Troelsen.

Oscar og Anton er glade for at være en del af Akademiet.

- Vi kan godt lide at være i klubben, hvor vi udvikler os godt, og så kan vi godt lide klubbens værdier, Det er fedt, at der er et godt samarbejde mellem skole og fodbold, så vi kan træne om morgenen og om formiddagen. Vi har gode trænere og et godt sammenhold på U15-årgangen, og så kan vi godt lide at blive matchet opad mod U17, fortæller tvillingerne og fortsætter:

- Vi har det godt med hinanden på U15, og selv om vi er venner, så kan vi sagtens presse hinanden og stille krav til hinanden. Hvis en hænger lidt med hovedet, så spørger vi, om han er okay, og hvis man ikke føler, at man træner godt, så hjælper vi hinanden, lyder det fra Anton og Oscar Mandrup.

Der er ingen tvivl om, at det er et par ambitiøse brødre, der brænder for fodbold og for at blive bedre, og ambitionerne er klare.

- På den korte bane er ambitionen at spille superligafodbold, og derefter vil vi gerne til udlandet, fortæller de og løfter sløret for, at favoritklubberne er Liverpool og Bayern München.