AC Horsens kaprer stortalent i konkurrence med topklubber

10.09.2021 16:03

Jashar Beluli har fået kontrakt frem til sommeren 2024.

AC Horsens har gjort noget af et scoop ved at skrive kontrakt med Jashar Beluli, der senest har været på kontrakt i Vejle Boldklub, og den stærke angriber har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2024.

17-årige Jashar Beluli begyndte at spille fodbold i Aabenraa og blev en del af SønderjyskEs fælles talenthold fra U12, inden han skiftede til Vejle Boldklub som U14-spiller.

Han har på alle årgange været topscorer, og han var topscorer i U17 Ligaen i 2020, da han skrev kontrakt med Vejle Boldklub. Tiden i Vejle Boldklub blev også krydret med mål i U19 Ligaen og stærke præstationer i reserveligakampe, men nu er parterne blevet enige om at ophæve kontrakten, og det fik AC Horsens til at handle hurtigt.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård ser Beluli som et stort talent, og han tror på, at AC Horsens har skrevet kontrakt med en kommende førsteholdsspiller.

- Når vi henter spillere ind udefra i den alder, så er det afstemt med den sportslige sektor, og Jashar Beluli er allerede dygtig nu, men vi har også købt ind på hans potentiale. Jens Berthel Askou har set en del video med ham og også deltaget i de samtaler, vi har haft med familien, og der er ingen tvivl om, at vi ser Beluli som en potentiel førsteholdsspiller. Det er ingen hemmelighed, at der har været massiv interesse for Jashar Beluli fra danske topklubber og udlandet, men vi har hele tiden haft en tæt dialog med familien, og vi er glade for, at Jashar Beluli finder vores projekt så spændende, at han vil være en del af vores akademi, fortæller Niels Erik Søndergård.

Claus Troelsen er Head of Coaching i AC Horsens, og han lægger ikke skjul på sin glæde over, at Jashar Beluli fremover skal spille i den gule trøje med 3-Stjernet på maven.

- Jashar Beluli er et kæmpe talent, der primært spiller 9’er-positionen, og vi ser det som en kæmpe scoop, at han skifter til AC Horsens. Han har en fysisk god statur, et teknisk godt niveau og et fremragende venstreben. Han er en målscorertype, der er i boksen, opsnuser chancer og sparker dem i kassen. 19 mål i U17 Ligaen og tre mål i U19 Ligaen taler sit tydelige sprog om, at han ved, hvor målet står. Men vi skal sammen med Jashar Beluli arbejde på at gøre ham endnu bedre, og det skal blandt andet ske ved, at han træder ind i vores transitionsgruppe og skal træne kontinuerligt med førsteholdstruppen og spille reserveligakampe, siger Claus Troelsen.

Der var stor konkurrence om Jashar Belulis underskrift, men det var AC Horsens, der tilbød den mest attraktive pakke.

- Efter min ophævelse af kontrakten med Vejle Boldklub fik jeg hurtigt masser af tilbud fra topklubberne i Danmark, og der har også været udenlandsk interesse. Mens jeg var i dialog med andre klubber og så deres setup, så snakkede vi også med Jens Berthel Askou, Niels Erik Søndergård og Claus Troelsen i AC Horsens, og det lød spændende. De har et godt setup og arbejder godt med drengene på og uden for banen, og som ung spiller har jeg en drøm om at nå hele vejen til førsteholdet. AC Horsens har et setup og et trænerteam, hvor min drøm kan gå i opfyldelse, og jeg vil anbefale AC Horsens til alle unge talenter, som spiller rundt om i Danmark. Min lillebror Jetmir er U17-spiller i AC Horsens, og han kommer altid glad hjem og fortæller positive ting om AC Horsens. Jeg glæder mig vildt meget til at blive en del af AC Horsens og træne med førsteholdet, og familien og jeg er meget glad for den beslutning, vi har truffet med en fremtid i AC Horsens, siger Jashar Beluli.