U17: Stærkt udtryk mod FC København

15.09.2021 07:44

"De gule" var ikke langt fra at tage point fra FCK.

Efter en tæt affære i Farum, hvor AC Horsens’ U17-mandskab måtte rejse hjem efter et 2-0 nederlag, skulle de forsøge at følge op på den præstation i sæsonens første hjemmekamp. FC København var modstanderen.

Kampen startede ud med et FCK-hold på bolden og et hjemmehold, der var dygtige til at gøre rummene små, således at FCK fik svært ved for alvor at få vekslet spilovertaget til store muligheder. Efter 24 minutter udnytter gæsterne så kynisk det bagrum der åbner sig, efter en situation hvor hjemmeholdet er gået lidt højere op i presset. Sikkert eksekverer gæsterne til 0-1. Og kort efter udnytter de et lidt passivt Horsens-forsvar omkring feltet og gør det til 0-2.

Det gulklædte hjemmehold lykkes dog flot med at ryste de to scoringer af sig, og ved pausen er der masser af sult at spore fra hjemmeholdet. Denne tages med ud til 2. halvleg, hvor ”de gule” kommer rigtig godt fra start. Mathias Frederiksen, der er kommet til fra Næsby hen over sommeren, er i pausen blevet skiftet ind til sin U17 liga-debut i den gule trøje. Og hans tekniske kvaliteter klæder hjemmeholdet. Uheldigvis for AC Horsens, så scorer gæsterne i netop denne gode Horsens-periode til 0-3.

Det går knap 10 minutter, før hjemmeholdet har rystet scoringen af sig. Men herfra begynder de også for alvor at få lagt et tryk mod FCK-målet. Først er Nikolai Vestergaard tæt på, og kort efter er det selvsamme Nikolai, der kan sparke reduceringen til 1-3 i kassen. Efter flot forarbejde af Gustav Bruun tager Nikolai sagen i egen hånd og scorer sit første sæsonmål.  Dette bliver starten på et yderligere tryk mod gæsternes mål, og både Søren Albrecht, Nikolaj Klausen og Jetmir Beluli kommer til kvalificerede afslutninger, der tester FCK-keeperen. Men 2-3 målet og dermed den ultimative spænding udebliver, og AC Horsens må se sig besejret med 1-3 efter en stærk præstation, hvor FCK i den grad blev budt op til dans.

U17-cheftræner Mads Søvndal udtalte efter kampen:

- Jeg er meget tilfreds med det udtryk, vi viser. Vi har mange sprintmeter, vi er stærke på dueller og drengene arbejder bare stenhårdt. I 2. halvleg får vi også sat flere gode ting sammen på bolden, og det gør, at vi i store dele af 2. halvleg har momentum og lægger tryk på FCK. Med en smule mere dygtighed og held, så havde vi scoret til 2-3, og så tror jeg også på, at vi havde taget point i denne kamp. Det er glædeligt, at vi er så tæt på point, når vi møder de bedste. Men vi er på ingen måder tilfredse. Vi vil på tavlen, og denne præstation var et rigtig godt skridt på vej mod at tage point i U17 Ligaen. Den jagt fortsætter vi næste lørdag, når Lyngby kommer på besøg, lyder det fra Søvndal.

AC Horsens - FC København 1-3 (0-2)
’24: 0-1 Thomas Jørgensen
’30: 0-2 Thomas Jørgensen
’43: Gult kort Ethan Admundsen-Day
’53: 0-3 Noah Donovan
’57: Gult kort Oscar Højlund
’71: 1-3 Nikolai Vestergaard (Gustav Bruun)
’74: Gult kort Gustav Bruun