Aggressivt AC Horsens-hold tog 3 point på Heden

05.10.2021 11:09

Stærk indsats førte til sejr over FC Midtjylland.

Topholdet fra FC Midtjylland skulle lørdag tage imod Horsens, der endnu havde sæsonens første point til gode. Det skulle vise sig at blive en utrolig medrivende affære.

Allerede efter seks minutter kom publikum op af stolene, da Emil Rosenberg på fornemmeste vis curlede bolden op i det lange hjørne fra distancen, efter at han modtog bolden fra Julius Hansen. Et fantastisk langskudsmål fra AC Horsens-kaptajnen. Men hjemmeholdet ville også lege med, og små 10 minutter senere bragte FCM-angriberen Malte Melin balance i regnskabet efter et indlæg fra højre side. De gulklædte gæster var dog langtfra færdige, og de lignede fra start et hold, der var kommet til Heden for at tage point. Med et aggressivt presspil åd AC Horsens sig ind på midtjyderne, og netop dette pres blev også afgørende efter 32 minutters spil. Her erobrerede en storspillende Hjalte Toftegaard bolden højt på banen, og efter et par fikse driblinger lagde han sikkert bolden i nettet til 1-2.

Ondt skulle blive værre for værterne fra FC Midtjylland, da Midtjylland-keeperen får marchordre lige inden pausen efter en hård tackling på Malthe Munch. Dermed går ”de gule” til pause med ganske gode kort på hånden.

FC Midtjylland virkede dog til at have snakket tingene godt igennem i pausen, og allerede kort efter 2. halvlegs første fløjt kunne de udligne til 2-2. Herfra bølgede kampen frem og tilbage med chancer i begge ender. Det var dog det gule udehold, der kunne trække det længste strå, da indskiftede Nicolas Roed ville indtage rollen som matchvinder. Som en rigtig angriber opsnappede han en halv mulighed, og da han var alene med keeperen var han køligheden selv. Sikkert sparkede han bolden med indersiden over i det lange hjørne til slutresultatet 2-3.

U17-cheftræner Mads Søvndal var efter kampen rigtig fint tilfreds med det han så fra sit mandskab:

- Vores 1. halvleg, da vi spiller 11v11, er klart det bedste vi har leveret i denne sæson. Vi er fremadrettede, aggressive og træffer nogle rigtig gode valg på bolden. Vi ligner i den grad et AC Horsens-hold i vores udtryk, og det er jeg rigtig tilfreds med at se. 2. halvleg bliver en mere rodet omgang, men vi er stærke på vores værdier og det bærer os hele vejen til tre point. Vi har lagt på over tid, og det var forløsende endelig at få fuld valuta for vores hårde arbejde. Stor cadeau til drengene for deres indsats i dag, siger Mads Søvndal.

FC Midtjylland - AC Horsens 2-3 (1-2)
’6: 0-1: Emil Rosenberg (Julius Hansen)
’14: 1-1 Malte Melin
’28: Gult kort Mads Lauritsen
’32: 1-2 Hjalte Toftegaard
’37: Gult kort Jonathan Asp
’44: Rødt kort Christian Rust
’45: Gult kort Julius Hansen