Stærk kollektiv indsats grundlagde sejr over Esbjerg

07.10.2021 13:26

U17-drengene hentede den anden sejr i træk.

Efter en flot udebanesejr over FC Midtjylland skulle ”de gule” forsøge at gøre kunsten efter på eget græs, da Esbjerg onsdag var på besøg.

Det startede ikke godt for værterne, da Esbjerg bragte sig foran allerede efter 5 minutter efter en opspilsfejl fra hjemmeholdet. Det virkede dog ikke til at være noget, der rystede hjemmeholdet, som herefter fik sat sig ganske tungt på kampen. Med et solidt overtag i både spil og chancer var det en form sag for skarpretteren Jetmir Beluli at heade sit første AC Horsens-mål i kassen, da chancen bød sig. Inden pausefløjtet tilfaldt der hjemmeholdet flere gode muligheder for at bringe sig i front, mens gæsterne fra Esbjerg så ganske giftige ud af et par omgange på omstillinger. Men stillingen forblev 1-1 ved pausen.

Kampbilledet i 2. halvleg var meget sammenligneligt med første halvleg. Esbjerg havde svært ved at spille ud af det aggressive pres, som hjemmeholdet lagde, hvilket resulterede i et overtag til AC Horsens. Nu handlede det for ”de gule” om at få omsat dette overtag til en afgørende scoring. Og både midtbanedynamo Hjalte Toftegaard, brølstærke Julius Hansen og vævre Nikolai Vestergaard kom tæt på, men ind ville bolden ikke. Samtidig var det et Esbjerg-hold, der stadig så giftigt ud på omstillinger, og derfor var der masser af nerve i kampen.

Med 10 minutter igen skiftede AC Horsens U15-spilleren Rinor Rexhepi ind til sin U17 liga debut, og blot tre minutter efter fik ”de gule” passeret Esbjergs keeper. Efter en imponerende aktion af Julius Hansen midt på banen spillede han Nicolas Roed fri og serverede ham muligheden for at blive matchvinder for anden kamp i træk. Og den lange angriber var sikkerheden selv, da han sparkede bolden mellem benene på keeperen og gjorde det til 2-1 med syv minutter igen. Ekstase i den gule lejr. Slutningen af kampen bliver mere hektisk og med Esbjerg mere på bolden end i den foregående del af kampen. Og Horsens-keeper Mathias Hørdum må også diske op med en klasseredning i slutfasen af kampen for at fastholde sit holds føring. Hjemmeholdet kriger den hjem i slutfasen og kunne derfor juble over den anden sejr i træk på bare fem dage.

U17 cheftræner Mads Søvndal var efter kampen en rigtig glad mand:

- Jeg er selvfølgelig utrolig glad for de 3 point, men jeg er mindst ligeså glad for den præstation, vi lægger for dagen i dag. Vi formår at gøre det rigtig svært for Esbjerg at spille ud af vores pres, og mængden af chancer vi skaber i dag, er imponerende. Der er stadig nogle procenter for os at hente, blandt andet i vores beslutninger på den sidste tredjedel, og dem arbejder vi stenhårdt på træningsbanen for at hente. Men vi er i den grad på rette vej – både hvad angår resultat og præstation. Og vigtigst af alt så er der mange af spillernes kurver, der er opadgående lige nu – for det handler om at vi skal udvikle spillere til vores førstehold, siger Mads Søvndal.

AC Horsens - Esbjerg fB 2-1 (1-1)
’5: 0-1 Gustav Langelund
’27: Gult kort Nikolai Hillerup
’33: 1-1 Jetmir Beluli
’59: Gult kort Joakim Brandgaard
’63: Gult kort Frederik Roslyng
’79: Gult kort Sigurd Nielsen
’83: 2-1 Nicolas Roed (Julius Hansen)